Træning – hvad du kan forvente

Træning i Shotokan Karate består generelt af tre elementer, Kihon, Kata og Kumite.

Kihon

Disse er kernen i god Shotokan Karate. Basics består af slag, blokeringer og spark og bruges ofte i enkle kombinationer til lavere bælter og mere komplicerede for højere bælter. Selvom Shotokan Karate er gentagende, fortsætter det med at udfordre sindet og kroppen, når den stiger i graderne. Hastighed, skarphed og styrke er afstemt i de grundlæggende teknikker, og du lærer at bruge hele din krop til at levere et slag eller til at blokere et angreb. Du lærer også kontrol. Under træning, selvom vi kontraangreb med et fuldt udsagt slag eller spark, stopper det kort fra målet og viser dermed ‘kontrol’.

Kata

Der er 26 kata i Shotokan Karate, og du bliver i sidste ende nødt til at kende dem alle, efterhånden som du går gennem rækken af ​​sort bælte. Som en lavere klasse studerende er der en anden kata påkrævet ved hver karaktergivning for at gå videre til det næste bælte. Normalt vil eleverne lære mindst en eller to kata’er forud for deres næste karaktergivning. Kata er en vigtig del af Shotokan Karate træning og trænes normalt ved hver træning. Se alle kata’erne ved at klikke her.

“At øve kata er ikke at huske en ordre. Du skal finde den kata, der virker for dig, forstå dem, fordøje dem og holde fast i dem for livet”.
Mester Gichin Funakoshi

Kumite

Kumite er et generelt ord, der refererer til former for sparring. Der er forskellige udbud af sparring afhængigt af din rang og erfaring. Kumite bruger alle færdighederne fra Basics og hjælper med at udvikle din hurtighed, styrke og kontrol. Begyndere øver 3-trins sparring, hvor forsvareren træder tilbage hver gang og blokerer angrebet, for derefter at levere et kontraangreb på den sidste teknik. Mere erfarne karate-ka vil træne Jiyu Ippon Kumite (semi-fri) og Jiyu Kumite (Fri kamp). Selvom det opfordres til at vise fuldt engagement i et angreb, frarådes det at skade din sparringspartner, derfor er kontrol påkrævet. Brug af kontrol demonstrerer evnen til at give et ødelæggende slag uden faktisk at såre eller såre en medstuderende.